Direct naar de inhoud.

Gemeente schaft bloemetje af, gemeenteraad ‘weet van niks’

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman
De gemeente Veendam heeft begin dit jaar besloten om de bezoeken bij 60-jarig huwelijksjubilea af te schaffen. Het was gebruikelijk dat de burgemeester of wethouder persoonlijk langs kwam met de felicitaties en een bloemetje. Gezien het hoge aantal huwelijksjubilea in de gemeente Veendam heeft het college besloten om alleen op bezoek te gaan met een bloemetje (indien gewenst door het echtpaar) bij huwelijksjubilea van 65, 70 en 75 en 80 jaar.
Met grote verbazing heeft politiek Veendam woensdag kennisgenomen van de publicaties dat het college van burgemeester en wethouders Veendam geen persoonlijk felicitatie en bloemetje meer brengt aan 6o-jarige bruidsparen in de gemeente Veendam. Het besluit werd in januari dit jaar genomen.
Raadslid Pieta Loots (PvdA) zegt van niets te weten, maar zal de eerstkomende vergadering dit onderwerp zeker benoemen. Ook partijgenoot en fractievoorzitter Vladimier Slor verbaast zich over het artikel, en wist hier niets vanaf. `Maar om de kosten kan het niet gaan, want het is maar een klein bedrag op een miljoenenbegroting, en het brengt de mensen veel plezier. `aldus Slor.
Ook raadslid Luuk Jonker (SP) is verbaasd. Fractievoorzitter Alian Spelde (D66) zegt het bijzonder te vinden en hier zeker vragen over wil stellen. Pé Langen (VUK) zegt met verbazing het artikel te hebben gelezen, en is hier niet over ingelicht. `Gewoon terugdraaien dat collegebesluit` aldus Pé Langen.
Ook onder de inwoners van de gemeente Veendam is massaal met afschuw gereageerd op het besluit van het college.
Bron: Peter Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal