Direct naar de inhoud.

Werkbezoek minister Slob aan Stadskanaal

  • door:
  • op:
Minister Arie Slob doet de opening bij 100 jaar Ubbo Emmius – (F: H. Lucassen – RTV1)

STADSKANAAL – Minister Arie Slob (CU) van Onderwijs, Cultuur, Media en Wetenschap was maandag 4 maart in Stadskanaal. Hij was hier o.a. op uitnodiging van het Ubbo Emmius die dit jaar 100 jaar bestaat. De minister deed de opening van een symposium gehouden voor oude en huidige leerkrachten van de jarige school. Doelstellingen in het onderwijs werden besproken en er werd teruggeblikt op de afgelopen jaren. Naast de minister spraken ook Ben Tiggelaar en Pedro de Bruyckere. Die deden heel interactief een vragenspel met het publiek in een bomvol theater Geert Teis.

Bezoek bij RTV1

Vervolgens werd er een bezoek gedaan bij de streekomroep RTV1. De minister deed de lokale omroep voor de gemeenten Stadskanaal en Veendam aan in het kader van een serie werkbezoeken vorming streekomroep.

Videoflits:

Slob werd welkom geheten door voorzitter Mooijman en kreeg een rondleiding. Hierna volgde een gesprek met het bestuur waarin onder ander gesproken werd over de bekostiging van de publieke lokale omroep. Veel lokale omroepen hebben het moeilijk om financieel rond te komen. De rijksbekostiging voor lokale omroepen loopt via het gemeentefonds. Gemeenten zijn dus in zekere zin verantwoordelijk voor de financiering van hun eigen lokale publieke omroep. Dit in tegenstelling tot de landelijke en regionale publieke omroepen, die vanuit de Mediabegroting worden bekostigd. Hier willen de Lokale Omroepen graag vanaf. Een bekostiging zonder tussenkomst van de gemeente(s) is de wens. Ook is het bedrag te laag en staat in contrast met de onkosten die hedendaags gemaakt moeten worden voor verspreiding van het signaal.

 

Televisie interview

Na het werkgesprek (met volgens de minister heerlijke koffie en gebak) schoof Slob aan bij Gert-Jan Kamst, medepresentator van het televisieprogramma 1 op vrijdag. Hier werd een interview opgenomen waarin verslaggever Boelo Lutgert met de minister in gesprek ging. Dit tv-interview wordt uitgezonden op vrijdagavond 8 maart tussen 19.00 en 20.00 uur.

 

Samenwerking

Op de valreep werd er nog enthousiast gesproken over onze prachtige Veenkoloniale regio en de omroep samenwerking met RTV Borger-Odoorn net over de provinciegrens. Voorzitter Roel Withaar van RTV Borger-Odoorn was hiervoor naar Stadskanaal gekomen. Want een streekomroep hoeft zich niet aan een gemeentegrens te houden. Het werkgebied is je regio, de Gronings/Drentse Veenkoloniën en een gedeelte van de Hondsrug. Het gebied links en rechts langs de provinciegrens (Semslinie) zeg maar..

Minister Arie Slob en het omroepbestuur RTV1. Daarnaast Thijs Tuik (ministerie) en geheel rechts Toos Bastiaans v/d NLPO).

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal