Direct naar de inhoud.

Treinstation (blijft) aan de Stationsstraat

  • door:
  • op:
Station Stadskanaal – F: Lars Blaauw

STADSKANAAL – Zodra de personentrein gaat rijden tussen Stadskanaal, Veendam  en Groningen(stad) zal er gebruik gemaakt worden van het bestaande treinstation aan de Stationsstraat in Stadskanaal. Dat hebben zowel Arriva als de museumspoorlijn Star laten weten. Het bestaande station voldoet aan alle eisen maar is ook noodzakelijk in verband met de tijd die de museumspoorlijn nodig heeft om steeds de lus te kunnen maken tussen Stadskanaal en Veendam. De Star moet namelijk op zondag binnen een uur heen en weer kunnen.

 

Voormalig Philipsterrein

Ondernemers die het voormalige Philipsterrein in Stadskanaal hebben gekocht zijn niet blij. De ondernemers van het zogeheten ‘Mercurius Business Park (MBP)‘ hadden hier graag het treinstation willen bouwen. Een plan voor het ‘Knooppunt Openbaar Vervoer’ was al ingediend. De ondernemers blijven wel doorgaan met het lobbyen voor het openbaar vervoersplan op het Business Park maar het (hoofd)treinstation zal er niet gebouwd worden.

Musselkanaal

Treinhalte Musselkanaal 

Politiek Stadskanaal denkt wel na over de bouw van meerdere treinhalte’s. Stadskanaal is een langgerekte gemeente. Dat kun je niet afdoen met slechts één treinstation. D66 frontman Klaas Pals had al eerder laten weten om ook een halte te willen bouwen aan de Stationslaan. Dit is de snelste weg voor studenten van het Ubbo Emmius College en voor bezoekers aan het winkelcentrum. Daarnaast zou er ook best op het MBP een halte kunnen komen, maar dat is afhankelijk van Arriva en Prorail. Die beslissen waar het (voorlopige) eindpunt van de spoorlijn komt te liggen. Het mooiste zou dat natuurlijk halte Musselkanaal zijn (foto).

Emmen

Alle politieke partijen in de gemeente Stadskanaal hebben verheugd gereageerd op de komst van de trein en ook voorzitter Jan Nieboer van de Vereniging Bedrijven in de Kanaalstreek was enorm opgelucht. “eindelijk een fatsoenlijke verbinding tussen Stadskanaal en Groningen” zegt hij vandaag in het DvhN. Alle partijen zeggen daarnaast voorstander te zijn van het feit dat de lijn zo spoedig mogelijk doorgetrokken moet worden naar Emmen.

Op Social Media wordt ook enthousiast gereageerd door de lokale bevolking op de komst van de trein. Een grote wens komt eindelijk uit! Goed voor de regio en gelijktijdig wordt Stadskanaal helemaal op de kaart gezet.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal