Direct naar de inhoud.

Rondgang voetbalopera bij het onderwijs

  • door:
  • op:
Dirigent Lubertus Leutscher geeft aan de leerlingen uitleg over het fenomeen van de opera.

VEENDAM – De rondgang die de producenten van voetbalopera Veendammer Wind langs de scholen voor voortgezet onderwijs maken, is in volle gang.

Leerlingen van het Dollard College en scholengemeenschap Winkler Prins kregen de voorbije weken niet alleen meer te weten over de achtergronden van de voetbalopera. De komende periode zal er op de scholen via drama- en muzieklessen en via het bewegingsonderwijs (competitie balletje hooghouden) meer aandacht geschonken worden aan ‘Veendammer Wind’. Dit alles ter voorbereiding op hun bezoek aan dit bijzondere theaterspektakel.

Dirigent Lubertus Leutscher uit Zuidwending en componist Remko Wind uit Meeden waren vandaag (20 maart) onder meer aanwezig tijdens de voorlichting aan de havo/vwo-bovenbouw van o.s.g. Winkler Prins. Daarnaast vertelde oud-profvoetballer Marnix Kolder, de all-time topscorer van SC Veendam met 94 treffers, over zijn carrière.

Zo kwamen de leerlingen aan de weet dat Kolder tijdens zijn loopbaan diverse bijzondere shirts verzamelde, onder wie die van de huidige Barcelona-ster Luis Suárez en zijn oud-ploeggenoot Ruben Schaken die via Feyenoord in het Nederlands Elftal belandde.

 


Fotobijschriften

Armin Korthuis, leerling van de WP en speler van v.v. Wildervank JO 15), demonstreert even hoe je een balletje hooghoudt. – Marnix Kolder met het geruilde shirt van zijn oud-ploegmakker Ruben Schaken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal