Direct naar de inhoud.

Wat vindt u belangrijk bij zonneparken?

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

STADSKANAAL – Er is veel vraag naar het bouwen van grote zonneparken. Gemeente Stadskanaal vindt dat deze zonneparken op een bij het gebied passende manier in het landschap ingepast moeten worden. Daarbij is het haar ambitie dat de zonneparken uiteindelijk zorgen voor een meerwaarde voor het hele gebied. Daarom werkt ze aan een ruimtelijke visie voor de zogenaamde ‘oplaadzone’. `We hebben u hier bij nodig, vertel ons wat u belangrijk vindt bij het aanleggen van zonneparken bij u in de buurt`, aldus de gemeente.

Oplaadzone
De gemeente Stadskanaal heeft in haar visie ‘Stadskanaal op zon’ haar beleid over zonneparken verwoord. In deze visie is een ‘oplaadzone’ aangewezen ten noorden en zuiden van Stadskanaal, globaal tussen het Stadskanaal en het A.G. Wildervanckkanaal. Deze ‘oplaadzone’ biedt ruimte aan grootschalige zonneparken.

Scenario’s
Voor de mogelijke hoofdopzet van de ‘oplaadzone’ zijn verschillende scenario’s ontwikkeld. Graag gaat de gemeente met u in gesprek over deze scenario’s en over wat u belangrijk vindt bij zonneparken. `Wilt u kunnen deelnemen in een park? Mag een zonnepark gezien worden? Heeft u andere ideeën? Met uw inbreng en voorkeuren maken wij de ruimtelijke visie compleet`, laat de gemeente weten.

Inloopavond
Op 2 april van 17.00 tot 20.00 uur organiseert Stadskanaal een inloopavond. Iedereen is van harte uitgenodigd in de patio van het gemeentehuis. Er is dan volop gelegenheid om informeel met haar van gedachten te wisselen over de scenario’s voor de oplaadzone. U kunt binnen lopen op het moment dat het u het beste past. Er staan verschillende medewerkers klaar om met u in gesprek te gaan. `U maakt het verschil`, aldus de gemeente.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal