Direct naar de inhoud.

Moederdagexcursie bij Boomkroonpad

  • door:
  • op:

.
DROUWEN – Zondag 12 mei organiseert Buitencentrum Boomkroonpad een moederdagexcursie. Speciaal voor moeders en hun kinderen, maar ook vaders zijn welkom. De excursie start om 13.30 uur.

Tijdens de wandeling is er speciale aandacht voor alles wat met het moederschap te maken heeft in de natuur. Hoe gaat de voortplanting bij planten en dieren in zijn werk? Hoe zorgt een moederboom voor nakomelingen? Welke dieren komen er in het bos allemaal voor en hoe lang zorgen de moeders voor hun jongen totdat zij zelfstandig worden?

In de natuur zijn moeders zeer belangrijk. Zij zorgen voor de nakomelingen, broeden eieren uit, zogen hun kroost of brengen vruchten voort waaruit nakomelingen kunnen ontstaan. De verschillen hierin zijn groot. In mei is de natuur op zijn mooist en dat laat zich ook zien in het moederschap. De moeder van alle mieren heet de koningin. Zij krijgt speciaal voedsel van haar werksters (haar eigen nakomelingen).

Informatie
De Moederdagexcursie duurt ongeveer 2 uur. De kosten voor deze wandeling zijn € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen. Na afloop van de wandeling staat koffie, thee, limonade en appelgebak klaar. Een leerzame en gezellige wandeling voor jong en oud.

Vooraf aanmelden: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

Plaats: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Voor meer informatie en voor overige activiteiten kunt u kijken op: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal