Direct naar de inhoud.

Vertellingen, scènes en demonstraties tijdens wandeltocht 1, 2, 3, 4 Onstwedde

  • door:
  • op:
De wandeling 1, 2, 3, 4 Onstwedde leidt de deelnemers onder meer langs de juffers van de Juffertoren (foto Liane Oosterhuis).

ONSTWEDDE – Op 14 juli en 11 augustus worden in Onstwedde themawandelingen georganiseerd. De zes kilometer lange route voert langs verschillende vertellingen, scénes en demonstraties over het verleden van Onstwedde.

De wandeling leert deelnemers meer over de geschiedenis van Onstwedde en wordt georganiseerd door dorpsbelangenorganisatie stichting Ocrea. Zij doen dit samen met de Onstwedder Handelsvereniging en stichting Onstwedder Gaarv’n.

Onder leiding van een gids gaan de wandelaars in groepjes door en rond Onstwedde. Onderweg kom je meer te weten over onder meer het voormalig gemeentehuis, de moord op pastor Else, de drie juffers van de Juffertoren en de vier molens van Onstwedde.

Stichting Onstwedder Gaarv’n verzorgt onderweg enkele demonstraties oude ambachten. Ook is er voor de deelnemers een kopje koffie of thee met wat lekkers.

De wandeltocht 1, 2, 3, 4 Onstwedde vindt plaats op de woensdagavonden 14 juli en 11 augustus van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur. Deelname kost 5 euro (t/m 12 jaar 2 euro), inclusief versnapering onderweg. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. De inschrijving is open, opgave kan via e-mailadres 1234@onstwedde.info.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal