Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters juni met alweer aflevering 91

Bert Vos en Bauwina Dalstra

RTV1 – Pretletters is het maandelijkse programma voor mensen met minder zicht bij RTV1 . Veel mensen met minder zicht maken gebruik van doelgroepenvervoer. Over hoe dit is georganiseerd en hoe het werkt vertelt directeur Bauwina Dalstra van Taxi Nuis. Eén van de bedrijven die dit Taxi vervoer verzorgd voor mensen met een beperking.

Slechtziende

In de tweede aflevering van de vijfdelige serie over ‘dierenogen’ vertelt oogarts Bert van der Pol over de ogen van de octopus die sprekend op de onze lijken en wellicht beter zijn geconstrueerd. Sommige roofvogels hebben twee macula’s, zodat ze kunnen zien op verschillende afstanden zonder te hoeven accommoderen. Hoe gaat het als je als zeer slechtziende samen met je bijna blinde vriendin naar een concert wilt. Bert Vos vertelt, wat er allemaal voor nodig is om van het concert te kunnen genieten.

Uitzending woensdag 5 juni 21 uur – RTV1 radio 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.