Direct naar de inhoud.

Pretletters juli 2021, aflevering 116

  • door:
  • op:

RTV1 – Charlotte Glorie heeft een erfelijke aandoening waardoor ze vanaf haar geboorte blind is. Met haar onlangs verschenen album bewijst ze maar weer eens hoe succesvol ze is als kleinkunstenares. Daarnaast is ze brailletrainster bij Visio. Op school las ze alles in braille en een enkele leraar had zelfs braille voor haar geleerd. Ze had heimwee in de paar jaar dat ze op het blindeninstituut verbleef en ze was daar tegennatuurlijk teruggetrokken. Haar grote passies zijn muziek en taal. Ze studeerde dan ook Nederlands en
speelde al vroeg op de piano de liedjes die ze op school hoorde. Charlotte stuurde zelfgemaakte liedjes naar  een radioprogramma en prompt waren ze op de radio te horen.

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht. De uitzending is op woensdag 7 juli om 21:00 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal