Direct naar de inhoud.

RTV1 radiopresentator George Flapper overleden

  • door:
  • op:
Presentatoren Pretletters George Flapper (L) en collega Wim Dussel (R)

RTV1 – [door BJ Brinkman] – In de nacht van 12 december op 13 december is onverwachts radiopresentator George Flapper overleden. Flapper maakte al jarenlang het unieke programma ‘Pretletters’ voor mensen met een visuele handicap. Hij maakte dit radioprogramma samen met mede presentator Wim Dussel. George Flapper is slechts 74 jaar geworden.

De eerste uitzending van pretletters was rond 2010 en werd in éérste instantie uitgezonden via Radio Parkstad en RTV Stadskanaal. Na de fusie van beide lokale omroepen tot streekomroep RTV1 werd het radioprogramma voortgezet op de woensdagavond.

Pretletters

Inhoudelijk waren de programma’s altijd van een zeer hoog niveau voor de doelgroep. Zo waren er vaak interessante interviews met oogartsen of andere deskundigen op het gebied van oogziekten. Ook werd er uitleg gegeven over de nieuwste hulpmiddelen. Voorjaar 2020 was de honderdste uitzending van het programma te beluisteren. Deze was met publiek opgenomen in cultuurcentrum van Beresteyn in Veendam.

Op locatie

Pretletters was vooral George Flapper. Hij trok er vaak op uit en sprak met deskundigen op de werkplek. Maakte opnamen op een UMC of universiteit of gewoon bij iemand thuis. In de omroepstudio Veendam werden deze interviews gemonteerd. George Flapper en Wim Dussel maakten hun programma één keer per maand op de zaterdagmorgen en hadden dan steun van technicus Nick Simons.

Podcast

Nadat montage had plaatsgevonden werd het programma op de woensdagavond uitgezonden via ether en het internet. Ook werden er podcasts van het programma gemaakt. Deze zijn te vinden op spotify. Naast het feit dat Flapper radioprogramma’s maakte, schreef hij ook over oogziekten. Zo is er van zijn hand een boekje verschenen ‘leven met minder zicht’ die ook te horen is in gesproken vorm.

Laatste opname

Wim Dussel maakte bekend dat er onlangs nog opnamen zijn gemaakt. “Uit eerbetoon en omdat George dat ook zou willen worden deze nog uitgezonden”, aldus Dussel. De laatste ‘pretletters’ zullen dus te horen zijn in januari en februari 2023.

Streekomroep RTV1 verliest met het overlijden van George Flapper een gewaardeerde programmamaker en vrijwilliger die in herinnering zal voortleven. Wij wensen familie en dierbaren van George veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit verdriet.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal