Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters – aflevering113 met Nettie Moll

Nettie Moll in Pretletters

RTV1 – Mensen met minder zicht hebben vaak last van de felle zon. In huis moeten ze wel voldoende licht hebben, maar zonder de last van de felle zon. Nettie Moll bedacht hiervoor een vouwgordijn dat het licht van buiten kan reguleren.

Oogarts

In de eerste aflevering over ethiek in de oogzorg vertelt oogarts Bert van der Pol over de dilemma’s waar de oogarts mee te maken kan krijgen. Hij heeft vaak moeilijke beslissingen te nemen samen met de patiënt. In meerdere stembureaus konden mensen met een visuele beperking stemmen met een stemmal. Karin Hoefmans vertelt hoe het werkt en hoe ze het stemgeheim kon waarborgen.

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht. Uitzending woensdag 7 april om 21.00 uur op RTV1 radio. Presentatie George Flapper en Wim Dussel.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.