Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vollebak voor voetbalopera in Veendam

Voetbalopera in Veendam

VEENDAM – Ruim 3.000 bezoekers hebben afgelopen weekend met volle teugen genoten van voetbalopera Veendammer Wind. Voor velen was het een weerzien sinds jaren met het voetbalstadion aan de Langeleegte en dat zorgde voor veel ontmoeting en gevoelens van weemoed en nostalgie. De uitvoering van de voetbalopera zorgde op een aantal momenten voor een klaterend applaus voor de 250 hoofdrolspelers en figuranten – inclusief koor, orkest en veel jongeren – die alles uit de kast trokken om er een fraai spektakel van te maken. ‘Gain gezeur, Veendam mout deur.

Waardering harde kern
De opera werd zeker ook gewaardeerd door leden van de vroegere harde kern van SC Veendam, Veendam Fanatics, en het fan-platform Veendam 4-ever. Neem bijvoorbeeld supporter Willie Sagel die zijn gedachten fraai verwoordde op facebook:

“Vandaag zoals zovelen voor het eerst een opera bezocht, omdat het ging over onze club. Het begon met het einde in 2013, een echt brok-in-de-keel-moment. Daarna krijgt het een verrassende wending met toch weer betaald voetbal in Veendam. Hoe het verder gaat, dat moet u zelf zien en ervaren. Een boeiend stuk dat geen seconde verveelt, zeker als er ook nog eens Veendam 4-ever wordt geroepen. Vaak kippenvel gekregen en intens genoten van dit spektakel. Diep onder de indruk, prachtige entourage. Niet bezoeken is een gemiste kans”.

Hoog bezoek
De première werd vrijdagavond bezocht door zo’n 300 personen van sponsoren, overheden, subsidiefondsen en andere betrokkenen die voetbalopera Veendammer Wind mede mogelijk maakten. Onder de gasten CdK Jetta Klijnsma van Drenthe, de Groningse cultuurgedeputeerde Mirjam Wulfse en de burgemeesters Sipke Swierstra (Veendam), Jaap Kuin (Pekela), Jaap Velema (Westerwolde) en Eric van Oosterhout (Emmen).

Fans van Feyenoord
Onder het publiek dit weekeinde ook twee dames uit Rotterdam, supporters van Feyenoord, die speciaal voor de voetbalopera naar Veendam kwamen. In het stuk speelt Veendam namelijk tegen hun club. Hun reactie na afloop: ‘Prachtige opera, alleen jammer dat Feyenoord verloor…’

De voetbalopera wordt komende week nog tweemaal gespeeld: op donderdag 4 en vrijdag 5 juli, aanvang 20.30 uur. Kaartverkoop via www.voetbalopera.nl.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.