Direct naar de inhoud.

Nieuw parkeerbeleid Raadhuisplein Oude Pekela

  • door:
  • op:
Foto: Gemeente Pekela

OUDE PEKELA – Het centrum van Oude Pekela is in ontwikkeling. Onderdeel van het nieuwe centrum is een mooi vormgegeven en aantrekkelijk Raadhuisplein. Om dit te realiseren is het belangrijk dat een groot deel van het plein vrij blijft van auto’s. Het Raadhuisplein is bedoeld voor gasten die kort willen parkeren. Lang parkeren kan vanaf 15 juli 2019 op alternatieve parkeerlocaties.

Parkeerplaatsen Raadhuisplein bedoeld voor bezoekers

Het Raadhuisplein is bedoeld voor bezoekers die een kort bezoek brengen aan het gemeentehuis, het Dokhuis of het centrum. Daarom wordt het Raadhuisplein op termijn een blauwe zone. Het Raadhuisplein is niet langer bedoeld voor langparkeerders. Langparkeerders kunnen terecht op drie alternatieve parkeerlocaties.

Parkeren alleen in de vakken

Parkeren op het Raadhuisplein en dan met name op het middengedeelte veroorzaakt een chaotische aanblik. Het plein moet een mooie en open uitstraling krijgen en daarom mag er vanaf 15 juli 2019 uitsluitend geparkeerd worden in de parkeervakken. Aan de buitenring van het Raadhuisplein zijn in totaal 35 parkeerplaatsen beschikbaar, welke bedoeld zijn voor bezoekers die kort willen parkeren.

Lang parkeren kan op 3 verschillende plekken

Er zijn 3 alternatieve parkeerplaatsen in Oude Pekela waar de auto lang geparkeerd kan worden. Deze zijn slechts op 2 minuten loopafstand van het Raadhuisplein:

–          De Helling (Scheepshellingstraat),

–          Het Lido terrein (H. Westerstraat),

–          De parkeerplaats bij de Binding (Sportlaan).

Ingezonden



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal