Direct naar de inhoud.

Bouw éérste windturbine afgerond

  • door:
  • op:
Bouw 1e turbine windpark afgerond

NIEUW BUINEN – Onder grote belangstelling van het publiek is afgelopen week de bouw van de eerste windturbine van windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’ afgerond. Het plaatsen van de rotorbladen (wieken) was de spectaculaire afsluiting van een week waarin veel gebeurde. De laatste twee rotorbladen zijn woensdag 17 juli gemonteerd. De eerste wiek werd al op vrijdag 12 juli bevestigd, maar het weer zorgde vervolgens voor enkele dagen vertraging.

De rotorbladen kwamen eind juni op de bouwlocatie aan. Nadien werden alle overige onderdelen in negen transporten naar de bouwlocatie gebracht. Dat verliep probleemloos.
Het transportbedrijf koos voor de vroege nacht: een moment waarop er weinig verkeer is en het transport dus ook weinig overlast veroorzaakte.

Kijken en fotograferen
Met name het monteren van de drie rotordelen (wieken) trok zowel vrijdag 12 juli als woensdag 17 juli veel bekijks. Van amateurfotograaf tot passant met een smartphone. Ook kreeg het windpark diverse foto’s aangeboden.

Herstel rotondes en wegen
In opdracht van de provincie Drenthe is inmiddels het herstel van wegen en rotondes ter hand genomen. Aanpassingen die zijn gedaan ten behoeve van het bijzondere transport (zoals rijplaten in bochten en over rotondes) worden weer hersteld. Aan het eind van het jaar, als de bouw van de overige 44 windturbines start, zijn de aanpassingen opnieuw nodig. Besloten is echter om in de tussenliggende maanden de wegen en rotondes weer in de oude staat terug te brengen.

(ingezonden)

Eén reactie op “Bouw éérste windturbine afgerond”

  1. Maar deze zijn volgens mij geen 225 meter hoog zoals ze zeggen. Als dit 225 meter is dan is de olle grieze 300 meter of komt het omdat dit een testmolen is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-