Direct naar de inhoud.

Floris uit Stadskanaal finalist NK Karting

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – De 14-jarige Floris Koster uit Stadskanaal verdedigt zaterdag 7 en zondag 8 september zijn positie tijdens het Nederlands Kart Kampioenschap. Hij rijdt dan op zijn vertrouwde trainingsbaan, het Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge.

Gedurende dit jaar heeft de middelbare scholier al heel wat trainingsuren doorgebracht op de kartbaan. Nog maar twee jaar geleden begon Floris Koster met karten. “Dit is zo leuk om te doen, maar lichamelijk wel zwaar. Door de G-krachten die vrijkomen tijdens zo’n rit heb ik onder meer sterke arm- en nekspieren nodig. Door het training oefen ik ook mijn reflexen, want het is constant opletten, berekenen en snel handelen als ik aan het rijden ben”, vertelt Floris enthousiast.

Wedstrijden
Met zijn 2-takt, een 125cc Iame X30 motor, haalt Floris snelheden tot 120 km/u. Zijn doorzettingsvermogen en talent brachten hem al snel op het wedstrijdcircuit in de Cadett klasse. Een mooie opstapklasse voor de junioren.

In het seizoen 2019 start Floris tijdens de 6 wedstrijden in het Knaf Cup Iame Nederlands Kampioenschap. Hij strijdt in de klasse Junioren 12 tot 15 jaar op internationale circuits in Nederland en België.

Na wisselende prestaties van een 2e tot een 22e plaats tijdens de eerste paar races, maakt Floris nog grote kans op een top 10 en misschien zelfs een top 3 klassering.

NK in Emmen
In het weekeinde van 7 en 8 september is Floris dichterbij huis aan het racen. Dan kan iedereen zijn prestaties bewonderen op het circuit Pottendijk waar hij 2 races rijdt met startnummer 125. Naar verwachting doen ruim 200 deelnemers in verschillende klassen mee aan dit NK.

Tijdens het trainen en de race krijgt Floris steun van zijn vaste begeleider Krestho Kootstra van Team Pitparts uit Emmen. Het belangrijkste doel voor hen beiden is natuurlijk het winnen van de races.

De toegang tot dit sportieve evenement is gratis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal