Direct naar de inhoud.

Kletsnatte ‘Tocht om de Noord’

  • door:
  • op:
Tocht Om de Noord – F: Peter Panneman

VEENDAM – Zondagmorgen 29 september zijn circa 5500 wandelaars vanuit Veendam vertrokken voor een wandeltocht door de VeenkoloniĆ«n. Gewapend met regenkleding en paraplu`s durfden ze de wandeltocht aan. Dit keer werden ze eerst met bussen en met de STAR-trein naar Stadskanaal vervoerd. Via Alteveer, Pekela`s, Kibbelgaarn, Zuidwending, en Ommelanderwijk keerden ze terug naar finish bij het Indoorcentrum (Sorgvliethal).

Inwendige mens

Onderweg werd dankbaar gebruik gemaakt bij o.a. Dorpshuis de Wending in Zuidwending en de Stainkroeg in Ommelanderwijk om de inwendige mens te voorzien van een kop koffie of een bal gehakt die bijna niet aan was te slepen. Bij de finish wachtte het laatste stempeltje en de felbegeerde medaille, waarna veel wandelaars zich tegoed deden aan een heerlijk bordje stamppot met worst.

(door: Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal