Direct naar de inhoud.

Denk mee over Aanpak Europalaan

  • door:
  • op:

Centrum Stadskanaal – (F: B.J. Brinkman-RTV1)
STADSKANAAL – Hoe moet de Europalaan er volgens u uitzien? Dit is de vraag die de gemeente aanstaande dinsdag avond 8 oktober stelt aan alle omwonenden en geïnteresseerde inwoners die mee willen denken over de herinrichting van de Europalaan in Stadskanaal.

Vastgoedeigenaren, marktkooplieden en ondernemers hebben dinsdagavond 1 oktober al hun wensen en ideeën voor de Europalaan aangegeven. Wethouder Goedhart Borgesius: “Mooi om te zien hoe de (vastgoed)ondernemers en marktkooplieden samen aan het werk gingen om uiteindelijk per groep met een ontwerp voor de herinrichting van de Europalaan te komen. Ik ben erg benieuwd naar de wensen en ideeën van de omwonenden en onze inwoners hierover!”

Bijeenkomst Aanpak Europalaan
Iedereen is daarom ook van harte uitgenodigd op dinsdagavond 8 oktober om 19:30 uur in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Stadskanaal. In groepen kunnen de aanwezigen dan zelf een ontwerp maken voor de Europalaan. Tijdens de avond worden een aantal vaste uitgangspunten meegegeven. Een voorbeeld hiervan is dat er ruimte moet zijn voor de markt.
Landschapsarchitect Frans Beune heeft daarna de opdracht om één schetsontwerp te maken van de input van beide bijeenkomsten.

Centrumvernieuwing Stadskanaal
De Centrumvernieuwing Stadskanaal is in volle gang. De aannemer werkt hard aan de aanleg van de fietsstraat tussen het nieuwe Wereldrestaurant en Theater Geert Teis. De voorrangskruising bij het politiebureau zal donderdagavond 3 oktober al weer open gaan voor het doorgaande verkeer.

Verder is de aannemer bezig met het aanleggen van nieuwe verlichting bij de rotonde Aziëlaan. In het centrum zijn alle grondwerkzaamheden voor de Kiepkörf afgerond. Vanaf 15 november gaat de aannemer hier verder met het plaatsen van de bomen.

“Het is nu tijd om samen te gaan nadenken over de aanpak Europalaan. Samen maken we werk van het centrum!” aldus de gemeente. www.centrumvernieuwing.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal