Direct naar de inhoud.

Ouderendag in Veendam groot succes

  • door:
  • op:
Bestuur en vrijwilligers – Senioren Platform Veendam

VEENDAM – Woensdag 9 oktober organiseerde het bestuur van de St. Senioren Platform Veendam (SSPV) haar 3e Nationale Ouderendag, de 1e keer nog als stichting OSO, de voorloper van het huidige Platform. Het bezoekersaantal heeft beide voorgaande Ouderendagen ruim overtroffen. Waren er de beide 1e keren tussen de 50 en de 60 bezoekers, dit jaar lag het bezoekersaantal op het dubbele daarvan. Mede debet daaraan waren ongetwijfeld het programma en de locatie midden in het centrum van Veendam met voldoende parkeergelegenheid. Ook dit jaar waren er vrijwilligers beschikbaar die desgevraagd de bezoekers begeleidden of even ter zijde stonden.

Naast muziek was er een informatiemarkt, waar vele organisaties hun diensten aanboden en waar de bezoekers veel gebruik van maakten. Ook een rondleiding door de anders opgestelde Bibliotheek was voor velen een verrassing.

Maar zeker ook het programma trok vele Veendammers en omwonenden naar vanBeresteyn. De leiding van de dag was bij Ladyspeaker Pieta Loots in goede handen. Peter Geurts met zang en muziek beet het spits af, gevolgd door het Shantykoor de Scheepsjoagers uit Muntendam. Na de uitstekende lunch, verzorgd door het Grand Café, was het de beurt aan de coördinator van de Palliatieve zorg, die in een kwartiertje in het kort vertelde wat die stichting inhoud en hoe belangrijk en ondersteunend hun vrijwilligers kunnen zijn in moeilijke tijden.

Daarna trad de zingende Broeder uit het Drentse op en werd er volop meegezongen met de bekende liedjes uit vroegere tijden, ook het laatste programma van de dag met het duo Wim en Miranda kregen de zaal plat. Al met al een geweldige dag die volgend jaar zeker navolging verdient.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal