Direct naar de inhoud.

Beperkt bezoek mogelijk bij Zorggroep Meander

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

REGIO – Vanaf donderdag 28 mei kunnen bewoners van de woonzorg- en woonservicecentra van Zorggroep Meander op alle locaties volgens landelijk beleid weer bezoek ontvangen. Eén van de voorwaarden is hierbij dat bewoners één vaste bezoeker mogen ontvangen. De afspraken rondom de bezoekregeling kunnen per locatie verschillen. Zorgvuldigheid blijft hierbij voorop staan. Bij het besluit tot verruiming van de bezoekersregeling zijn Cliëntenraad, de Ondernemingsraad en de VAR betrokken. De komende dagen informeert Zorggroep Meander de naasten dan wel contactpersonen van haar bewoners.

Bezoek weer beperkt mogelijk

Zorggroep Meander is zich er van bewust dat het opschorten van bezoek erg ingrijpend was. Jolande Ellenbroek, directeur Zorg van Zorggroep Meander: “De afgelopen periode leefden we in een uitzonderlijke situatie die niet altijd makkelijk was. We zijn erg blij dat onze bewoners, weliswaar nog beperkt, weer bezoek mogen ontvangen op onze locaties. We doen er nog steeds alles aan om besmettingen te voorkomen en zijn uiterst alert op signalen om mogelijke besmettingen zo snel mogelijk te herkennen.”

Op dinsdag 19 mei heeft het Kabinet aangekondigd dat de verpleeghuizen vanaf 25 mei onder strikte voorwaarden weer (beperkt) open kunnen voor bezoek, mits de locaties daar klaar voor zijn en met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Uiteraard mits er geen coronabesmetting in de betreffende locaties is.

Zorggroep Meander biedt ouderenzorg in de gemeenten Veendam, Midden-Groningen, Pekela, Stadskanaal en Westerwolde. Daarbinnen hebben ze vier woonservicecentra (A-Horst, Bolderbörg, Kloosterheerd en Breehorn) en vier woonzorgcentra (Borg Westerwolde, Heggerank, Parkheem en Veenkade).

(ingezonden)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal