Direct naar de inhoud.

Lichte daling aantal positieve coronatests in de regio

  • door:
  • op:
(Bron: Freepik)

REGIO – Gisteren werden er een recordaantal coronabesmettingen gemeld in onze regio. Vandaag zakken die cijfers weer wat verder af. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. 

In Stadskanaal werden 37 nieuwe positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Een lichte daling tegenover de 46 van gisteren. Ook in Veendam is er een lichte daling zichtbaar. Daar werden 18 nieuwe positieve tests gemeld, tegenover de 31 van gisteren.

In Borger-Odoorn werden, net als gisteren, de minste positieve tests gemeld. Daar werden 16 nieuwe besmettingen geconstateerd. Gisteren waren dat er nog 22.

In geen van de bovengenoemde gemeenten is een nieuwe ziekenhuisopname of sterfgeval aan het coronavirus gemeld.

1,5 meter verplichting

Landelijk gezien ziet het er minder zonnig uit. De afgelopen week zijn er 154.000 positieve testen gemeld bij het RIVM, een stijging van 39 procent met de week daarvoor.

Om de sterke stijging in het aantal coronabesmettingen terug te dringen maakt het demissionaire kabinet de 1,5 meter regel vanaf morgen weer verplicht. Tot nu toe was dit slechts een advies. Dit betekent dat politie en boa’s hierop kunnen gaan handhaven. De boete voor het niet naleven van de 1,5 meter regel is 95 euro.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal