Direct naar de inhoud.

Twintig besmettingen meer dan gisteren in Stadskanaal

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – In de gemeente Stadskanaal zijn de afgelopen 24 uur 42 mensen positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 20 meer dan gisteren. In Veendam waren er de afgelopen 24 uur 23 nieuwe besmettingen en in Borger-Odoorn 21.

Dat het aantal besmettingen zo hard oploopt in Stadskanaal heeft deels te maken met een storing bij het RIVM van afgelopen weekend. De verwachting van het rijksinstituut is dat ook de komende dagen nog nameldingen bevatten. Met de 42 nieuwe besmettingen zit Stadskanaal ver boven het weekgemiddelde van 23 besmettingen. In de gemeente Stadskanaal zijn er geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

In Borger Odoorn waren er eveneens geen nieuwe ziekenhuisopnames. Met 21 besmettingen zat het vier boven het weekgemiddelde van de gemeente. In Veendam zat men met 23 besmettingen ook boven het weekgemiddelde van 17. Ook in Veendam waren geen nieuwe ziekenhuisopnames.

Landelijke cijfers

Landelijk waren er 20.252 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 996 meer dan gisteren, en 80 procent meer dan vorige week dinsdag. Gemiddeld werden in de afgelopen zeven dagen 15.794 positieve tests per dag geregistreerd. Het RIVM meldt daarnaast 35 overleden covid-patiënten.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2071 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1985), van wie 385 op de IC (gisteren: 380), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In Groningen en Drenthe liggen op dit moment 85 mensen in het ziekenhuis zo meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN). Daarvan liggen er 19 op een IC-bed.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal