Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herinneringen aan de Middelbare School van vroeger

Kookles op de Prinses Wilhelminaschool in Stadskanaal. – (Collectie Streekhistorisch Centrum)

STADSKANAAL – Aan zijn schooltijd heeft elke Nederlander herinneringen. Onmiddellijk komen beelden van  het schoolplein, de gang met natte jassen of het grote schoolbord aan de muur boven drijven.

Onderwijs

Zondag 27 oktober staat het onderwijs centraal tijdens een presentatie van oude beelden uit het archief in het Streekhistorisch Centrum. De directe aanleiding voor dit thema is het 100-jarig bestaan van SG Ubbo Emmius. Hierover is momenteel de expositie ‘De Eeuw van Mijn Ubbo’ te zien in het SHC.

Historicus Bert Roossien laat echter zeker niet alleen maar beelden van Ubbo Emmius zien. Ook de ‘Fransche scholen’ (Mulo), de huishoudschool en de LTS komen aan bod. Naast beelden van schoolgebouwen en oude klassenfoto’s uit de regio zal in de diavoorstelling aandacht worden geschonken aan enkele andere facetten van het onderwijs, zoals lesmateriaal.

Reserveren kan via 0599-612649 tijdens kantoortijden of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl. De lezing begint om 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur. De entree, inclusief koffie, bedraagt € 4,50  en € 1,50 voor donateurs op vertoon van hun pas.

Voor meer informatie: 0599-612649 (Bert Roossien)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.