Direct naar de inhoud.

Bekijk de serie ‘Gronings Goud’ op TV

  • door:
  • op:
Foto: De verhalen van Groningen

RTV1 – De dagen worden weer korter en het is al vroeg donker. Tijd om gezellig voor te TV te kruipen. De dinsdagavond wordt extra gezellig bij RTV1 met de serie ‘Gronings Goud’. Dit zijn een reeks mini-documentaires over Groninger cultuurhistorie van ‘De Verhalen van Groningen’ en ‘Spot TV Groningen’. Hierin laat presentator Nathan de Vries zien hoe leuk, mooi en bijzonder de Groningse cultuurhistorie is. In meerdere afleveringen duikt Nathan in de geschiedenis van o.a. Middeleeuws Ter Apel, 100 jaar vrouwenkiesrecht, 200 jaar W.A. Scholten en vijftig jaar Lauwersmeer.

Dinsdagavond 19.00 uur

De serie wordt uitgezonden via RTV1 televisie iedere dinsdagavond en de 1e aflevering begint op 5 november om 19.00 uur. Deze eerste mini-documentaire vertelt het verhaal van de afsluiting van de Lauwerszee en het ontstaan van het Lauwersmeer. Met de afsluiting verdwenen niet alleen het eb en het vloed, maar ook de vissersschepen en de bedrijvigheid uit het dorpsbeeld. Nu, 50 jaar later, gaat Nathan op zoek naar het verhaal achter deze belangrijke gebeurtenis.

Ter Apel

Aflevering 2 kun je zien op dinsdag 12 november. Hierin duikt Nathan in de wereld van het middeleeuwse feest in Ter Apel. Wisten ze in de middeleeuwen eigenlijk wel hoe je een goed feestje moet vieren? En waarom vinden de re-enactors het nou zo leuk om mee te doen? – De mini-documentaires kun je verder vervolgen op de overige dinsdagen in november en december.

  • RTV1 televisie kun je in heel de provincie Groningen en Drenthe digitaal ontvangen via Ziggo (42), KPN (1458) en SKV (25). -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal