Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lokaal Betrokken tegen verhoging afvalstoffenheffing

 

STADSKANAAL – Raadsfractie Lokaal Betrokken is tegen de voorgestelde tariefsverhoging afvalstoffenheffing die de gemeente Stadskanaal wil doorvoeren in 2020.

Volgens de gemeente is de tariefsverhoging noodzakelijk omdat de verbrandingsbelasting omhoog is gegaan. Ook wordt verwacht dat de grijze restafval-container minder bij de weg wordt gezet wat leidt tot minder inkomsten voor de gemeente. Daarnaast kost het gratis legen van de groene gft-container (3 keer in het voorjaar en 3 keer in het najaar) de gemeente geld.

Lokaal Betrokken vindt dat er nog eens kritisch gekeken moet worden naar het aantal keren dat geledigd wordt, zowel de grijze als de groene containers. Fractievoorzitter Jur Mellies: “Dat de verbrandingsbelasting wordt verhoogd; daar hebben we geen vat op, dat wordt van hogerhand opgelegd. Maar de frequentie van het legen, daar kunnen we nog wel eens kritisch naar kijken.”De gemeente Stadskanaal gaat er voor 2020 vanuit dat mensen nog maar 8 keer per jaar de grijze container bij de weg zetten en 3 keer per jaar de groene container.  “Nou dat is wel heel rooskleurig ingeschat. Dat zien wij écht niet gebeuren”, aldus Mellies.

Volgens Lokaal Betrokken mag er ook gekeken worden naar het aantal gratis legen van de groene container (drie keer in voor- en najaar.) Mellies hierover: “Volgens ons is dit teveel van het goede. Zoveel groene containers zie ik in die (gratis) periodes niet bij de weg staan. Maar die vuilniswagen moet wel rijden, en daar betalen we met zijn allen voor, ook als we de groene container niet bij de weg zetten. Kunnen we niet met minder af, bijvoorbeeld één of twee keer in voor- en najaar? Dat scheelt in de kosten, ” aldus Mellies.

Maandag 11 november wordt in de gemeenteraad van Stadskanaal de begroting 2020 behandeld.

2 Reacties op “Lokaal Betrokken tegen verhoging afvalstoffenheffing

 1. “Raadsfractie Lokaal Betrokken is de voorgestelde tariefsverhoging afvalstoffenheffing die de gemeente Stadskanaal wil doorvoeren in 2020.”

  Vreemde zin… 🤔

  Enne: “Ook wordt verwacht dat de grijze restafval-container minder bij de weg wordt gezet…”???

  Hoezo, nóg minder? Is één keer in de vier weken nóg te vaak??? 😶

  “De gemeente Stadskanaal gaat er voor 2020 vanuit dat mensen nog maar 8 keer per jaar de grijze container bij de weg zetten…”???

  Ik bedoel, hoe dan??? Zes weken??? 🤨

 2. Mijn grijze container staat 2 a 3x per jaar bij de weg. De groene container 1 a 2x per jaar. Ik scheid mijn afval al jaren op de (vlg mij) juiste manier. Dit alles zou nu gestraft worden door een hogere belasting!!?? Hoe gek wil je ’t hebben!!??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.