Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bibliotheek Stadskanaal beste van Nederland

Bibliotheek Stadskanaal – F: RTV1

STADSKANAAL – De bibliotheek in Stadskanaal is beoordeeld als ‘best presterende bibliotheek van Nederland’. Hiermee wint de bibliotheek in Stadskanaal de Mark Deckers-bokaal. “Dit is niet alleen fantastisch nieuws voor Stadskanaal zelf, maar voor het noorden in het algemeen.”, aldus Rachel van den Hoogen, directeur van Biblionet Groningen.

Welke bibliotheek de jaarlijkse Mark Deckers-bokaal verdient, bepaalt Deckers aan de hand van vier verschillende factoren: het aantal uitleningen per lid, het percentage inwoners dat lid is, het aantal bezoeken per inwoner en het aantal activiteiten per duizend inwoners. Bibliotheek Stadskanaal scoorde op alle fronten zeer goed, bemachtigde wat betreft aantal uitleningen per lid en aantal bezoeken per inwoner zelfs plek 8 en plek 15 in de landelijke top-15 en behaalde zo het hoogste gemiddelde. Ook het geheel van bibliotheken van Biblionet Groningen scoort goed en rekent Deckers tot de twintig best presterende bibliotheken van Nederland.

Deckers is bibliothecaris en stategisch adviseur bij netwerkorganisatie Rijnbring in Deventer, maar staat in de bibliotheekwereld vooral bekend als de man die alle bibliothecaire ontwikkelingen scherp in de gaten houdt. Hij analyseert onder andere uitleencijfers en bezoekersaantallen en publiceert op zijn website blugs en lijstjes over de best scorende Nederlandse bibliotheken.

Op vrijdag 20 december vindt de feestelijke uitreiking van de bokaal plaats in de bibliotheek in Stadskanaal.

6 Reacties op “Bibliotheek Stadskanaal beste van Nederland

 1. Wat super voor Stadskanaal. Van harte gefeliciteerd!!!

 2. Hetty Veldhuis

  Van Harte Gefeliciteerd!! Inderdaad is het fijn en gezellig om daar je boeken te lenen. Altijd behulpzaam en ook nog even de tijd voor je nemen,

 3. GEFELICITEERD!!!! Inderdaad een ongelofelijk fijne bibliotheek met fijn en behulpzaam personeel en vrijwilligers!

 4. Willie HuizingšŸ¤™šŸ¤™

  Gefeliciteerd allemaal.Mooie opsteker voor de Bieb in Stadskanaal

 5. Gefeliciteerd management en de vele vrijwilligers

 6. gerry koppelmans

  gefeliciteerd, dik verdiend. ik kom bijna dagelijks in de bibliotheek
  zou niet zonder kunnen. leen wel 10 tot 20 boeken in de week
  en lees ook vaak de kranten in de bib.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.