Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oproep van Daniёlle Bekkering en haar gezin

Het Randgesprek van deze week, wat plaatsvond in de bibliotheek, staat in het teken van een oproep wat Daniёlle deed via social media. Gertjan ging hierover in gesprek met haar.

Sheku Turay

Daniёlle vertelde over haar oproep die betrekking heeft op de situatie rondom Sheku. Het Kanaalster gezin biedt Sheku sinds korte tijd onderdak, hij verblijft op de bovenverdieping van hun woning. ‘’Sheku moet zich wekelijks melden in Wassenaar waar hij naar toe moest verhuizen nadat hij al een sociale omgeving in Stadskanaal had opgebouwd. Door hem onderdak te bieden in Stadskanaal kan hij hier vooralsnog blijven maar de wekelijkse reis naar Wassenaar moet wel. Sheku heeft een voorlopige verblijfsvergunning.’’ Legt Danielle uit.

Geen onbekende

De meeste mensen in Stadskanaal kennen Sheku van de klusjes die hij deed bij mensen thuis of in de tuin met als doel te werken aan zijn sociale vaardigheden. ‘’Zo hebben wij hem ook leren kennen’’ vertelt Danielle. Ook is Sheku geen onbekende voor RTV1. In 1 op Vrijdag heeft Sheku het vorige televisieseizoen aan tafel uitgelegd waarom hij in Nederland is. Sheku is afkomstig ui Sierra Leone.

Donatie

Danielle gaat nog verder in op de oproep. ‘’Ik doe een beroep op de mensen om Sheku weer klusjes te kunnen laten doen, nu hij weer in Stadskanaal is. Ook kunnen mensen via een tikkie doneren. Op deze manier kan hij zijn wekelijkse reis naar Wassenaar bekostigen’’.

Het hele gesprek is te zien tijdens de uitzending van ‘1 op Vrijdag’ op vrijdag 20 december vanaf 19.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.