Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aandacht voor de stichting ‘Chantal Wil Leven’

RTV1 – Het Randgesprek van deze week, wat plaatsvond in de bibliotheek, schenkt aandacht aan de stichting ‘Chantal Wil Leven’. Gertjan is in gesprek met Michel Ferwerda, de vriend van Chantal.

Zeldzame bindweefselziekte

Michel vertelt in het gesprek over zijn vriendin Chantal Jonk uit Veendam die aan een zeldzame bindweefselziekte lijdt, genaamd EDS. Michel, zelf nog woonachtig nabij Purmerend, is vijf dagen in de week bij zijn vriendin om haar te verzorgen en nabijheid te bieden. Chantal is hulpbehoevend en men vreest voor haar leven wanneer ze op korte termijn geen operatie ondergaat.

Barcelona

Michel geeft aan dat er een stichting in het leven is geroepen om het geld, wat nodig is voor de operatie, bij elkaar te krijgen. “De operatie vindt plaats in Barcelona en kost ongeveer honderdduizend euro” legt Michel uit. ”Wanneer Chantal deze operatie niet krijgt ben ik bang dat ze over een half jaar niet meer leeft”.

Doneren

Er is inmiddels een derde van het geld bij elkaar verzameld. “De andere twee derde is ook hard nodig want de zorgverzekering in Nederland vergoedt dergelijke operaties niet” aldus Michel.

Het hele gesprek is te zien tijdens de uitzending van ‘1 op Vrijdag’ op vrijdag 27 december vanaf 19.00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.