Direct naar de inhoud.

Stadskanaal aan huis

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Deze week zijn Nina en Daimy in het Randgesprek met Gertjan. Omdat de bibliotheek gesloten is in verband met de Coronamaatregelen heeft Gertjan een andere plek gezocht om het gesprek te laten plaats vinden.
‘’Wel met anderhalf meter afstand’’ geeft Gertjan de beide dames mee alvorens zij gaan zitten. Nina en Daimy zijn twee van de gezichten van het project Stadskanaal aan huis.

‘’Dit is bedacht omdat mensen door de Coronavirus bijna niet meer in de winkels komen’’ legt Daimy uit. ‘’De winkels kunnen gewoon hun spullen blijven verkopen en doordat wij de producten brengen zijn de klanten ook tevreden’’ vult Nina aan.
Toen de overheid meer maatregelen ging treffen rondom het virus ging dit ten koste van de dynamiek in de winkelcentra. Stadskanaal heeft hier op geanticipeerd, met succes.

‘’Ik ben twee weken geleden alleen begonnen, afgelopen week waren we met drie bezorgers en vanaf vandaag met zes’’ vertelt Daimy. ‘’We hebben het erg druk, ik denk dat we wel tot tien uur bezig zijn vanavond’’ vult Nina strijdvaardig aan.

Er is een warme samenwerking tussen de ondernemers. Afhaalplekken voor de dames zijn gecreëerd en telefoons en een bus zijn beschikbaar gesteld. Het Randgesprek is te zien op vrijdag 27 maart op RTV1 vanaf 19 uur in ‘1 op Vrijdag’.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal