Direct naar de inhoud.

Kerstattentie voor de Wensambulance

  • door:
  • op:

Burgemeester Jan Seton en Henriëtte Roelfsema, vrijwilliger van de Stichting Wensambulance
BORGER – Op 27 januari overhandigde burgemeester Jan Seton een cheque ter waarde van € 1500,- aan Stichting Wensambulance Noord-Nederland.

Deze stichting helpt mensen uit Noord-Nederland die weten dat hun leven binnen korte tijd zal eindigen bij het uitvoeren van een laatste wens. Dit doen ze door de inzet van begeleidend ambulancevervoer; de ‘wensambulance’.

Medewerkers van de gemeente konden in december een kerstmarkt bezoeken waar ze hun eigen kerstpakket mochten samenstellen. Men kon ook kiezen voor een donatie aan de wensambulance. Deze giften leverden een totaalbedrag van ruim € 900,- op. Het college van burgemeester en wethouders besloot dit bedrag aan te vullen tot een totaal van € 1500,-.

“De stichting levert ontzettend belangrijk, dankbaar werk. We vinden het een fijn idee dat zo veel mensen in hun laatste levensfase toch nog een wens in vervulling kunnen laten gaan. Nog één keer naar zee of naar bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd van hun kleinkind”, zegt burgemeester Seton. “De wensambulance draait op vrijwilligers en is afhankelijk van giften. Wij dragen graag ons steentje bij”.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal