Direct naar de inhoud.

Sterre de Jong (11) is de nieuwe kinderburgemeester van Borger-Odoorn (+VIDEO)

  • door:
  • op:
Burgemeester Jan Seton met van links naar rechts Liam Kuiper, Sterre de Jong en Britt Appeldorn Foto: Alieke Eising

EXLOO – De 11-jarige Sterre de Jong van obs De Weiert uit Odoorn is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Borger-Odoorn. Zij werd woensdagavond officieel geïnstalleerd tijdens de eerste kinderraadsvergadering van het nieuwe schooljaar in het gemeentehuis in Exloo. Naast Sterre werden Liam Kuiper en Britt Apeldoorn verkozen tot loco-kinderburgemeester. 

Kersverse kinderburgemeester Sterre kreeg van burgemeester Jan Seton een oorkonde uitgereikt, en de officiële ambtsketen omgehangen door de vorige kinderburgemeester Jan Jaap Lanting. “Onze eerste kinderraad en kinderburgemeester hebben het afgelopen halfjaar een prachtige start gemaakt. Onder aanvoering van Sterre nemen de nieuwe kinderraadsleden het stokje over,” zo geeft burgemeester Seton aan.

Veiliger en duurzamer

Sterre wil samen met de kinderraad de gemeente een stukje mooier gaan maken. “Ik heb veel plannen om de gemeente groener, veiliger en duurzamer te maken,” zo laat ze weten. Ze kreeg van de vorige kinderburgemeester Jan Jaap Lanting ook nog een tip mee. “Maak spiekbriefjes voor de kinderraad dan weet je wat je moet zeggen en ga je niet stotteren zoals ik.”

Alle veertien nieuwe kinderraadsleden van Borger-Odoorn met burgemeester Jan Seton. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

Ook burgemeester Seton ziet dat er mooie plannen vanuit de kinderraad klaar liggen. “Bijvoorbeeld groene schoolpleinen en het tegengaan van pesten. Allemaal ideeën van de kinderen zelf waar we samen mee aan de slag gaan. En door op school te vertellen over hun ervaringen geven ze op een leuke manier aandacht aan democratie.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal