Direct naar de inhoud.

Burgemeester Swierstra spreekt tot inwoners

  • door:
  • op:
Burgemeester Sipke Swierstra van de gemeente Veendam. – Foto: Huisman Media / Gemeente Veendam.nl

VEENDAM – De burgemeester van de gemeente Veendam heeft via een brief, die te lezen is op de gemeentelijke website, zich gericht tot alle inwoners van zijn gemeente.

Beste inwoners van Veendam,

Ook in onze gemeente Veendam heeft het Coronavirus het dagelijks leven enorm veranderd. Voor inwoners, bedrijven, instellingen en de gemeente zelf, niemand uitgesloten. Horecazaken zijn gesloten, zwemmen in Tropiqua is niet mogelijk, scholen zijn dicht en de sportvelden zijn leeg.

Minister-president Rutte benoemde het maandag al in zijn toespraak. We staan voor een enorme opgave. Voor u persoonlijk kan het betekenen dat u zorgen hebt over uw naasten en ze niet kunt bezoeken, dat u thuis werkt of helemaal niet kunt werken en uw hobby niet kan uitoefenen. De genomen maatregelen zijn heel hard nodig om de verspreiding van het coronavirus te beperken en kwetsbare personen te beschermen. Beperk de contacten zo veel mogelijk en houdt waar mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar. Hier moeten wij samen voor zorgen! Gelukkig houden heel veel mensen zich daar goed aan.

Noaberschap

De maatregelen rondom het coronavirus vragen veel van de samenleving. Ook in Veendam. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat er al allerlei initiatieven zijn ontstaan in de gemeente. In Woellust bijvoorbeeld waar het beheerteam onder het motto “Met elkaar, voor elkaar” hulp coördineert. Maar denk ook aan de horeca die de voorraden schenkt aan de voedselbank of de bibliotheek die elke dag activiteiten voor kinderen online plaatst. Kleine gebaren, maar enorm gewaardeerd. Het echte noaberschap!

Waardering

In de ziekenhuizen en de zorg, ook in de Veendammer instellingen voor bijvoorbeeld ouderen, of huisartsenposten wordt onafgebroken doorgewerkt, ook door inwoners van onze gemeente. Het is belangrijk dat wij hen allemaal steunen en waarderen voor het belangrijke werk dat zij doen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle anderen die zorgen dat het leven in de gemeente zo goed mogelijk door kan gaan, zoals de medewerkers van de politie, brandweer, supermarktmedewerkers en alle andere onmisbare taken.

Gemeente

Bij de gemeente Veendam volgen wij de ontwikkelingen op de voet. We staan in direct contact met onze instellingen en bedrijven. Veel van onze medewerkers werken vanuit huis en de noodzakelijke overleggen vinden vaak plaats via internet, video en telefoon. Op het gemeentehuis zijn medewerkers aanwezig om de dienstverlening aan u op peil te houden. Het huishoudelijk afval wordt ook gewoon opgehaald. Alle medewerkers volgen daarbij de voorgeschreven hygiënemaatregelen. Dinsdag zijn er door de regering compensatiemaatregelen aangekondigd voor het bedrijfsleven. Er wordt binnen de gemeente hard gewerkt alles hiervoor klaar te maken, zodat de aanvragen ingediend kunnen worden. Ook kijken wij naar onze eigen regelingen. Het gemeentehuis is open en bereikbaar tijdens de normale openingstijden. Wilt u een medewerker persoonlijk spreken? Maak dan een afspraak. Actuele informatie over maatregelen en de gemeentelijke dienstverlening is te vinden op www.veendam.nl/corona of op de facebookpagina van de gemeente.

Samen

De komende weken worden niet gemakkelijk. Ik ben er van overtuigd dat, als wij elkaar helpen en steunen, wij de strijd tegen het virus gaan winnen. Kijk naar elkaar om en volg de maatregelen op. We moeten het samen doen en dan komen we deze moeilijke periode te boven!

Met vriendelijk groet,

Sipke B. Swierstra

Burgemeester



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal