Direct naar de inhoud.

“De Vrienden van Sportplein” verplaatst naar 20 maart 2021

  • door:
  • op:

VEENDAM – In deze roerige tijden waarin we overspoeld worden met verontrustende, onzekere en soms zelf nare berichten van over de hele wereld omtrent het coronavirus. Moet er ook ruimte zijn voor een stukje positiviteit, uiteraard zonder de hedendaagse realiteit uit het oogpunt te verliezen. Waar we normaal gesproken druk doende zijn met het organiseren van diverse evenementen, zijn we vandaag de dag bezig met het verplaatsen van diverse evenementen waaronder het muziekfestival “De Vrienden van Sportplein”. Voor alle betrokkenen kunnen we melden dat we goed nieuws hebben!

Evenementen massaal afgelast

Op donderdag 12 maart zaten de organisatoren van het muziekfestival De Vrienden van Sportplein rond de klok van 15:00 uur gekluisterd aan de buis. Het kabinet was deze donderdagmiddag 12 maart voor de derde keer samengekomen in crisisoverleg vanwege de uitbraak van het coronavirus. In een persconferentie vertelden premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport en Jaap van Dissel van het RIVM wat in het overleg is besproken. Het crisisteam komt onder andere met de maatregel dat evenementen met meer dan 100 bezoekers worden verboden.

Het muziekfeest georganiseerd door de Stichting Sport- en Evenementenhallen (SSEV) dat aanvankelijk gepland stond op 21 maart 2020 kan niet door gaan…

Gezondheid heeft de prioriteit

Dit bericht kwam voor een ieder, alle bezoekers van De Vrienden van Sportplein, betrokken partners en voor ons als organisatie als enorme teleurstelling. Het vergt de organisatie meer dan een jaar voorbereiding om jullie een geweldige feestavond te bezorgen. Echter is niets is belangrijker dan de gezondheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers.

Nieuwe datum in 2021

Vanaf het moment dat bekend werd dat het muziekfestival De Vrienden van Sportplein geen doorgang kon vinden stond de telefoon bij SSEV roodgloeiend. “Naast dat wij de nodige belletjes en berichten van mensen ontvangen hebben, hebben we zelf ook de nodige zaken in gang moeten zetten” aldus de organisatie. Zoals we direct na het besluit van het kabinet op die donderdag 12 maart gecommuniceerd hebben zijn we achter de schermen druk bezig gegaan met het vinden van een passende oplossing voor alle betrokkenen. En inmiddels hebben we deze passende oplossing gevonden, al was dat nog niet zo eenvoudig.

Het gehele programma dat voor 21 maart 2020 gepland stond wordt verplaatst naar 20 maart 2021. Dat betekent dezelfde line-up bestaande uit Xander de Buisonjé, Samantha Steenwijk, de band This is Beethoven en DJ Peter Mans! Dit alles heef even geduurd aangezien er ten eerste uitgezocht moest worden hoe de gehele procedure in deze uitzonderlijke situatie in z’n werk gaat. Daarnaast is er meermaals contact geweest met het management van diverse artiesten om er voor te zorgen dat we op 20 maart 2021 dezelfde artiesten op het podium in de Sorghvliethal hebben staan. In de ogen van de organisatie was dit een vereiste gezien het aantal kaarten dat er al verkocht is voor het muziekfestival.

 Aangeschafte tickets blijven gewoon geldig voor volgend jaar

Een ieder in het bezit van entreekaarten kan de datum 20 maart 2021 alvast groots in zijn/haar agenda noteren, want aangeschafte tickets blijven gewoon geldig voor volgend jaar! Zodat we er gezamenlijk een nog groter feest van gaan maken! Mensen in het bezit van een E-Ticket ontvangen hier nog een mail over.

Daarnaast gaat de laatste 10% van de beschikbare kaarten op een nader te bepalen moment in de verkoop. Dat betekend dat er nog om en nabij de 200 kaarten beschikbaar zullen zijn voor het muziekfestival De Vrienden van Sportplein – 20.03.21. Voor de mensen die dus al in het bezit van een kaart geldt 100% garantie.

Een nog groter feest van maken?

Het is de organisatie er alles aan gelegen om er nog een groter feest van te maken in het nieuwe jaar. “Gezelligheid kent geen tijd” is daarin het motto, want wat in het vat zit verzuurt niet. We zullen dus ook gaan kijken of we nog een zogeheten “dimensie” aan het feest toe kunnen voegen. In welke vorm dit zal zijn hoort u nog van ons.

De periode waarin we ons vandaag de dag bevinden is voor ons allen ontzettend vervelend en moeten we gezamenlijk zien door te komen. Hierbij wensen wij een ieder dan ook veel sterkte, maar bovenal een goede gezondheid toe de komende tijd.

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal