Direct naar de inhoud.

Tijdelijke verruiming openingstijden winkels Pekela

  • door:
  • op:

Gemeentehuis Pekela – (Foto: Wilma Swarts/RTV1)
PEKELA – De gemeente Pekela heeft vanwege het coronavirus de openingstijden voor winkels in Pekela verruimd voor de zon- en feestdagen per 1 april 2020. Dit houdt in dat winkels naar behoefte op deze dagen tussen 08:00 en 20:00 uur open mogen zijn voor publiek. De tijdelijke verruiming geldt tot 1 juni 2020.

Doorstroom winkelend publiek
De meeste supermarkten en drogisterijen moeten op dit moment een streng deurbeleid hanteren waarbij per vierkante winkelmeter een beperkt aantal klanten toegelaten wordt. Om de doorstroom van het winkelend publiek zo rustig en veilig mogelijk te laten verlopen wordt deze verruiming van openingstijden op zon- en feestdagen daarom ten zeerste geadviseerd. De supermarkten hebben hierom gevraagd om met name de spreiding van klanten over de dagen mogelijk te maken.

Ondernemers helpen in deze moeilijke tijden
Wethouder Hennie Hemmes: ‘’Ik ben blij dat wij als gemeente Pekela onze lokale ondernemers en de inwoners op deze manier kunnen helpen in deze moeilijke tijden.’’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal