Direct naar de inhoud.

Student uit Stadskanaal maakt online lessen

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Waar veel studenten online lessen volgen via hun laptop, zit Jonne Heeling juist online lessen te maken. Ze studeert aan de Pabo (leraar basisonderwijs) in Assen en heeft een eigen facebookgroep opgericht waar leerkrachten in het basisonderwijs lessen vanaf kunnen halen en door kunnen geven aan hun leerlingen

Het begin

‘Het begon allemaal met het idee om mijn tante te ondersteunen en haar te helpen met lessen maken’, geeft de pabostudente aan. Omdat ze zelf geen stage kan lopen mist ze haar feedback om haar portfolio te vullen, daarnaast hebben veel leerkrachten moeite met het verzinnen van digitale lessen.

Anne Frank Vlogs

‘Het begon allemaal met een les over de vlogs van Anne Frank die sinds kort gepubliceerd staan op het YouTube kanaal van Anne Frank Huis. Mijn tante vond de les erg leuk en gaf aan om de les ook in een Facebookgroep met verschillende bovenbouw leerkrachten te zetten. Nadat ik dat had gedaan kreeg ik veel reactie’s van leerkrachten uit het hele land. Ik heb één van de best presterende berichten ooit geplaatst in die groep.’ Er kwamen veel positieve reactie’s op de les en de vraag naar een vervolg werd veel gesteld. ‘Ik merkte dat leerkrachten op dit moment veel behoefte hebben aan lessen en heb daarom een medestudent gevraagd te helpen met het ontwikkelen van vervolglessen op die Anne Frank vlogs.

Facebookpagina

Sinds afgelopen maandag hebben de studenten een eigen facebookpagina: No Stress, Online Les. De dames hebben twee mannelijke studenten gevraagd om ook mee te helpen aan dit project, waardoor er nog meer lessen online gezet kunnen worden. ‘Nu we met vier pabostudenten samenwerken kunnen we extra veel lessen ontwerpen voor leerkrachten die door al het digitale lesgeven nauwelijks tijd over hebben voor het geven van originele lessen.’ Niet alleen de man-vrouw verdeling binnen het team is in evenwicht, ook de leerjaren van de studenten zijn goed verdeeld. Heeling en haar klasgenoot zitten in het tweede leerjaar en de twee jongens zitten in het derde en vierde jaar van Pabo De Eekhorst in Assen. ‘We proberen elke dag meerdere lessen online te zetten om de basisschoolleraren een duwtje in de rug te geven in deze tijd tijdens het virus’.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal