Direct naar de inhoud.

Korfbalvereniging krijgt eigen clubhuis

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Korfbalvereniging Stadskanaal ’74 krijgt eindelijk een eigen clubhuis. Dat clubhuis komt naast het speelveld en tegenover het Noorderpoort en atletiekbaan te staan. De vereniging heeft vergunningen aangevraagd bij de gemeente voor het neerzetten van zes units van 3 bij 6 meter. Deze zouden aan elkaar vast komen te zitten, zodat er een berging, kantine, toiletten en een bestuurskamer gehuisvest kan worden. De spelers en scheidsrechters moeten volgens afspraak nog steeds omkleden en douchen in de kleedkamers van het Noorderpoort.

Lang lopend traject

Tien jaar geleden is het probleem van een eigen clubhuis ontstaan, gaf Henk Meesters in een uitzending van 1 op Vrijdag aan. Het Noorderpoort staat op dit moment op de plek van het oude korfbalveld en moest verplaatst worden. ‘De gemeente heeft toen aangegeven dat het een multifunctioneel gebouw moest worden en dat verenigingen gebruik konden maken van de faciliteiten van het nieuwe gebouw.’ De vereniging heeft nog geen eigen kantine en dat produceert een paar problemen. ‘Voor korfbal is de kantine extra belangrijk, want korfbal heeft de eigenschappen dat de sociale band gestimuleerd kan worden door een kantine. De inkomsten van de vroegere kantine waren niet super groot, maar is wel een belangrijke bron van inkomsten. Zelfs de raad heeft zich met met de zaak bemoeit.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal