Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters, aflevering 102

Optometrist Moritsz Schelwald in Pretletters

RTV1 – Veelal wordt het woord stoïcijns gebruikt om een onverschillig persoon aan te duiden. De filosoof Miriam van Reijen betoogt juist dat de Stoïcijnse Levenskunst een grote steun kan zijn in het leven met een menselijke beperking. De optometrist Moritsz Schelwald doet oogonderzoek in de optiekzaak als een service aan zijn klanten, maar leeft van de brillenverkoop.

Emancipatie

De oud voorzitter van de Macula Vereniging Bram Rutgers van der Loeff houdt een vurig pleidooi voor de emancipatie van slechtzienden t.o.v. blinden. In de klassieke oudheid en in de bijbel ritselt het van de blinden. De slechtzienden komen pas de laatste decennia in beeld.

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht. Uitzending woensdag 6 mei om 21 uur op RTV1 radio.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.