Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bibliotheken weer open

Bibliotheek Stadskanaal – (Foto: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – De bibliotheek in Stadskanaal is op donderdag 14 mei weer geopend. Vanwege het coronavirus mochten de leden van de bibliotheek niet meer naar binnen. Wel konden ze de boeken online aanvragen en zorgden de medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek dat de boeken klaar lagen bij de ingang.

De bieb mocht sneller open dan verwacht gaf Linda, medewerker van de bibliotheek in Stadskanaal aan. ‘Ineens kwam Rutte met de mededeling dat we weer open mochten. Dat was sneller dan verwacht.’ De medewerkers en vrijwilligers hebben snel maatregelen moeten nemen, zodat de bibliotheek op tijd open kon. De maatregelen beginnen al bij het inleveren van de gelezen boeken. ‘Als de boeken ingeleverd worden, gaan de boeken allemaal in quarantaine. 72 uur worden de boeken apart gezet, waarna ze weer gevonden kunnen worden tussen de andere boeken.

Één van de eerste bezoekers vandaag gaf aan dat ze blij was met de service van de bibliotheek. ‘We zijn voortreffelijk geholpen door de medewerkers van de bieb.’ Er mogen 25 bezoekers tegelijkertijd in de bibliotheek aanwezig zijn. Om bij te houden hoeveel bezoekers er zijn, zijn er 25 mandjes bij de ingang gezet. Deze mandjes waren al snel na de opening op en er stond een kleine rij te wachten op anderhalve meter afstand van elkaar.

‘Er is een landelijk protocol opgesteld door de sector van de bibliotheek’ zegt Rachel van den Hoogen, directeur van Biblionet Groningen.  Er is een kernteam opgezet om dat protocol goed te handhaven. ‘We hebben in Groningen 37 locatie’s en elke locatie is weer anders, dus er was veel maatwerk nodig om alles naar behoren te maken.’ Stadskanaal is de tweede locatie van Biblionet Groningen die open ging. De bieb in Veendam ging vanochtend als eerste open.

Maandag is er een reportage te zien over de opening in het nieuwsprogramma ‘1 op Maandag’.

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.