Direct naar de inhoud.

Hemelvaartsdag mogelijk zeer warm

zomerweertje (f: weeronline)

WEERONLINE – Zomerliefhebbers hebben geluk, want precies op Hemelvaartsdag lijkt het zeer warm te worden. Mogelijk stijgt de temperatuur in het zuidoosten naar 29 graden. Daarbij schijnt de zon volop en dat maakt het zomerse plaatje compleet. Ook in de aanloop naar Hemelvaartsdag belooft het vrij zonnig, droog en warm te worden.

 
Na het koude weer van afgelopen week zit de temperatuur nu in stijgende lijn. Elke dag komt er een paar graden bij en na het weekend wordt het steeds vaker en op meerdere plaatsen meer dan 20 graden. Aanvankelijk moet de zon ook wolkenvelden naast zich dulden. Vanaf woensdag wordt het écht zonnig en barst het zomerse weer los.
Hemelvaartsdag zeer warm: mogelijk warmterecords
Op Hemelvaartsdag lijkt het zeer warm te worden en is het waarschijnlijk zelfs de warmste dag van de week. De kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer in het midden van het land is op dit moment zo’n 70%. Daarmee is de kans groot dat het één van de warmste Hemelvaartsdagen ooit gemeten wordt. Bovendien maakt De Bilt kans op een datum-warmterecord.
Dit is het meest waarschijnlijke weer voor Hemelvaartsdag
In het meest waarschijnlijke scenario stijgt de temperatuur in het binnenland naar 25-28 graden en in het zuidoosten kan het zelfs 29 graden worden! Er is een kleine kans dat het tropisch warm wordt met 30 graden. Die kans bedraagt ongeveer 10%. Het is niet alleen zeer warm, ook is het zonnig en het blijft overwegend droog. Tegen en in de avond neemt lokaal de kans op een regen- of onweersbui toe.
Omdat veel mensen op Hemelvaartsdag vrij zijn is de timing van het zomerse weer perfect voor wie er graag warmpjes bij zit. Toch is het mooie weer geen reden om er massaal op uit te trekken. Ook nu geldt, houd voldoende afstand en vermijd drukke plekken. Zo is er bijvoorbeeld geen reden om massaal naar het strand te gaan. Het zeewater is nog erg koud met circa 11 graden. Bovendien kan aan de kust in deze tijd van het jaar bij warm weer gemakkelijk een zeewind opsteken, waardoor het gelijk fris is op de stranden.
Mogelijk koeler in rest van Hemelvaartsweekend
Na Hemelvaartsdag wordt het geleidelijk minder warm. Vrijdag kan het nog 21-26 graden worden, in het weekend daalt het kwik verder en zondag liggen de maxima tussen 18 en 21 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon en wolken. Bovendien neemt de kans op buien toe.
(Bron: weeronline)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-