Direct naar de inhoud.

Memo-spel in centrum Stadskanaal

  • door:
  • op:
Memo stadskanaal

STADSKANAAL – Wie afgelopen weekend langs het Raadhuisplein is gelopen, heeft misschien wel bijzondere palen zien staan op het plein voor het gemeentehuis. De palen staan nu nog achter hekken, maar zijn binnenkort voor iedereen te gebruiken. Eerst moet gekeken worden hoe er met corona maatregelen gespeeld kan worden.

De palen in de groot vormen namelijk het Memo-spel. Memo staat voor Memory and Movement. Voor Stadskanaal is een speciaal spel gemaakt over afval, een onderwerp waar de gemeente Stadskanaal al langer aandacht voor vraagt bij kinderen. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen spelenderwijs informatie opdoen over afval. Het spel heeft zeven palen die allemaal bij het spel horen. Stadskanaal heeft de primeur met het afvalspel in Nederland.

Het spel kan gespeeld worden met zes personen of zes teams en duurt ongeveer 5 minuten. ´Memo richt zich op de kinderen, maar is leuk voor jong en oud.´ zegt de gemeente in hun nieuwsbrief. De lente van het spel hangt af van het aantal goed beantwoorde vragen. In de quiz staan algemene vragen, zoals: “Hoe lang duurt het voordat een stuk kauwgom is afgebroken?,” maar ook vragen die speciaal zijn afgestemd op Stadskanaal. Afvaladviseur John Walters: ‘We kunnen bijvoorbeeld vragen stellen die speciaal zijn afgestemd op de cijfers in Stadskanaal, of we kunnen inspiratie halen uit onze campagne Afval Scheiden? Goed Bezig!. Zo maken we kinderen bewuster van zwerfafval, en leren ze spelenderwijs om hun afval te scheiden.’

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal