Direct naar de inhoud.

1.2 miljoen voor groenrenovatie bijna afgerond

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal heeft nieuwe beplanting in de groenperken. De afgelopen jaren was er weinig aandacht besteed aan planten die ‘op’ en ‘versleten’ zijn. Deze oude beplanting kostte inmiddels veel onderhoud en kwam niet meer tot haar recht. De gemeenteraad stelde daarom 1,2 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie van het groen. Inmiddels zijn de meeste perken aangepakt.

Eind 2019 en begin 2020 zijn de werkzaamheden begonnen. Wijk voor wijk zijn de groenperken getransformeerd. Als er bij u in de straat nog werkzaamheden worden verricht met zeefmachines, dan ontvangt u hierover ongeveer één week van tevoren een brief.

In dit project werkt de gemeente nauw samen met Wedeka. Dit is een sociaal werkbedrijf waarbij verantwoord ondernemen centraal staat door inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Er zijn met name verschillende bloeiende sierheesters en vaste planten geplant. Hiermee komt er meer fleur en kleur in de wijk. Dat is niet alleen mooi voor het beeld, ook bijen, vlinders en andere insecten profiteren hiervan. Door de toename van deze insecten worden ook meer ziekten en plagen voorkomen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal