Direct naar de inhoud.

Brandweer Veendam herdenkt omgekomen collega’s

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

VEENDAM – Bij de kazerne van de brandweer Veendam vond een herdenking plaats. De brandweermannen en -vrouwen kwamen samen om o.a. collega Wiebe de Vries te herdenken met een ereboog van water. Wiebe de Vries (44) kwam 8 maart 2010 bij een grote brand in Veendam om het leven. Ook werd stilgestaan bij alle andere collega’s die omkwamen bij het uitoefenen van hun vak. Op alle kazernes in het land hingen tussen 11.00 en 13.00 uur de vlaggen halfstok.

Jaarlijks vindt op de derde zaterdag in juni een nationale herdenking plaats voor de overleden brandweermannen en -vrouwen. De herdenking biedt nabestaanden en directe collega’s de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en dit te verwerken en vindt plaatst bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem. Tijdens de herdenking wordt stilgestaan bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen.
Tijdens de nationale herdenking werd om 13.00 uur het ereteken in werking gesteld. Het ereteken werd gevormd door twee brandweerspuiten die een minuut lang een ereboog van water maken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal