Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Raad akkoord over ontbindingsvoorstel De Kompanjie

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De gemeenteraad van Veendam heeft maandagavond unaniem besloten om te stoppen met de ambtenarenorganisatie ‘De Kompanjie’. Bij de ambtenarenorganisatie werken 320 ambtenaren voor de gemeenten Veendam en Pekela.

Pekela

Twee weken geleden gaf de gemeenteraad van Pekela ook al aan om als gemeente ‘zelfstandig’ verder te willen en dat ‘De Kompanjie’ dus moet worden ontbonden.

1 september

Uiterlijk 1 september moeten beide gemeenten het eens zijn geworden over het verloop van de scheiding. Komt er geen akkoord, dan mag Veendam, wat de gemeenteraad betreft, per 1 januari 2021 eenzijdig uit ‘De Kompanjie’ stappen.

Blij

Burgemeester Sipke Swierstra was blij met de brede steun voor het voorstel. Hij denkt dat het helemaal niet hoeft te komen tot een eenzijdige opzegging van Veendam. ‘We hebben niet heel veel tijd maar we zijn al aardig ver gevorderd in de onderhandelingen met Pekela. Als we er op hoofdlijnen uit zijn, kunnen we snel stappen maken’, aldus Swierstra op RTV Noord

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.