Direct naar de inhoud.

Raad akkoord over ontbindingsvoorstel De Kompanjie

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – De gemeenteraad van Veendam heeft maandagavond unaniem besloten om te stoppen met de ambtenarenorganisatie ‘De Kompanjie’. Bij de ambtenarenorganisatie werken 320 ambtenaren voor de gemeenten Veendam en Pekela.

Pekela

Twee weken geleden gaf de gemeenteraad van Pekela ook al aan om als gemeente ‘zelfstandig’ verder te willen en dat ‘De Kompanjie’ dus moet worden ontbonden.

1 september

Uiterlijk 1 september moeten beide gemeenten het eens zijn geworden over het verloop van de scheiding. Komt er geen akkoord, dan mag Veendam, wat de gemeenteraad betreft, per 1 januari 2021 eenzijdig uit ‘De Kompanjie’ stappen.

Blij

Burgemeester Sipke Swierstra was blij met de brede steun voor het voorstel. Hij denkt dat het helemaal niet hoeft te komen tot een eenzijdige opzegging van Veendam. ‘We hebben niet heel veel tijd maar we zijn al aardig ver gevorderd in de onderhandelingen met Pekela. Als we er op hoofdlijnen uit zijn, kunnen we snel stappen maken’, aldus Swierstra op RTV Noord-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal