Direct naar de inhoud.

Oplossing huisvestingsprobleem de Groenling Pekela

  • door:
  • op:

(F: facebook Gemeente Pekela)
PEKELA – Directeuren van de scholen die gevestigd zijn in de Groenling en de gemeente Pekela hebben in goed overleg een oplossing gevonden voor het huisvestingsprobleem in de Groenling. De ruimtes in het gebouw worden opnieuw verdeeld met ingang van komend schooljaar 2020-2021.

In De Groenling zijn O.B.S. Hendrik Wester, Jenaplanschool St. Willibrordus en C.B.S. de 7-sprong gevestigd. Er werd al tijden gezocht naar een passende oplossing om de drie scholen voldoende ruimte te bieden.

Piekbelasting
Het huisvestingsprobleem is ontstaan door een piekbelasting van het gebouw. Met enkele aanpassingen kan het gebouw de piekbelasting aan, die nog voor de komende 2 à 3 jaar verwacht wordt. De leerlingenprognoses welke de gemeente Pekela in oktober 2019 heeft laten maken, geven aan dat met ingang van 2024/2025 de belasting op het gebouw afneemt.

Verhuizing
Met ingang van schooljaar 2020-2021 verhuizen O.B.S. Hendrik Wester en Jenaplanschool St. Willibrordus van ruimtes. Er wordt een extra lokaal gecreëerd en het speellokaal komt weer beschikbaar als speellokaal. Daarnaast wordt onderzocht of er in het schoolgebouw van O.B.S. Feiko Clock een technieklokaal gecreëerd kan worden voor alle basisscholen in Oude Pekela. Hierdoor blijft er een ‘wisselruimte’ beschikbaar in de Groenling.

Praktische zaken die veranderen
In de praktijk betekent dit dat voor ouders/verzorgers een aantal praktische zaken gaan veranderen. Bijvoorbeeld nieuwe schoolingangen, aanrijdroutes en parkeermogelijkheden. Ouders/verzorgers ontvangen deze informatie van de school.

Blij met oplossing
De schooldirecteuren en de gemeente Pekela zijn erg blij met deze duurzame oplossing. Wethouder Henk Busemann: ‘’De schooldirecteuren zijn gezamenlijk tot deze structurele oplossing voor de komende vijf jaren gekomen waarin wij faciliteren. Ik ben blij dat wij op deze manier de schoolgaande kinderen in Oude Pekela kunnen voorzien van voldoende ruimte.’’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal