Direct naar de inhoud.

College Stadskanaal: Geen nieuwe partij in college

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Sinds het vertrek van de SP uit de coalitie is er in Stadskanaal gesproken over de wijze waarop het gemeentebestuur vorm zou moeten krijgen voor de tweede helft van deze raadsperiode. De uitkomst is dat de overgebleven partijen ChristenUnie, CDA en VVD hun samenwerking voortzetten en er geen nieuwe partijen toetreden tot de coalitie.

In gesprekken tussen alle fracties en met verkenner Bert Nederveen is door de partijen die niet deelnemen aan de coalitie de voorkeur uitgesproken om op constructieve wijze oppositie te gaan voeren in het vervolg van deze periode.

De overgebleven coalitiepartijen gaan nu op zoek naar een vierde wethouder om het college weer op volle sterkte te krijgen. Daarbij zijn de bestuurlijke kwaliteiten bepalend en niet een eventuele politieke kleur. De partijen hopen zo snel mogelijk, maar uiterlijk in september een kandidaat te presenteren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal