Direct naar de inhoud.

Vaarrecreatie komt op gang

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Een aantal weken geleden was het nog rustig in het Veendammer Oosterdiep. Momenteel komt de vaarrecreatie aardig op gang en staat de teller inmiddels op circa 250 geregistreerde bootjes. “Als het zo doorgaat halen we de 500 wel”, aldus havenmeester Bennie Huizing. Hij bedient samen met een aantal collega’s vier sluizen en 32 bruggen.

In de haven aan de Molenstreek is een echtpaar uit Hilversum met hun pleziervaartuig aangemeerd tussen de vele bootjes. Het echtpaar maakt een rondje door Nederland. “We komen inmiddels voor de tweede keer naar Veendam”. Op de vraag “Waarom?” klinkt het overtuigend: “Ze hebben het hier goed voor elkaar in Veendam, met goede voorzieningen en nog gratis Wifi ook”.

Bron en foto’s: Peter Panneman

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal