Direct naar de inhoud.

Onzekerheid over het vaarseizoen in Veendam

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

VEENDAM – Het is momenteel zeer rustig met de vaarrecreatie in het Veendammer Oosterdiep. Normaal rond deze tijd is het gezellig druk en varen dagelijks vele bootjes door de vier sluizen en 32 bruggen van het Oosterdiep, maar door het coronavirus blijft de teller tot vandaag steken op slechts 136 geregistreerde bootjes.

Het vaarseizoen is door de corona maatregelen dit jaar een maand later begonnen en loopt van 1 juni tot en met 30 september. De afgelopen jaren werd de vijfhonderdste vaarrecreant in de maand juli in het zonnetje gezet met bloemen en een tas met informatie over Veendam, maar het valt te bezien of dat dit jaar wel gehaald zal worden. Vorig jaar werd het echtpaar Henk en Marijke van den Hoek uit Amersfoort met hun pleziervaarttuig ‘Relax’ op 22 juli als vijfhonderdste vaarrecreant gehuldigd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal