Direct naar de inhoud.

Veendam positief tegenover wietfabriek, Stadskanaal niet

  • door:
  • op:
Archieffoto

REGIO – Het zou zomaar kunnen dat er binnenkort een wietfabriek in de Veenkoloniën komt te staan. Aspirant-telers kunnen tot 28 juli een aanvraag bij het ministerie indienen om een wietfabriek te starten. Cruciaal is wel dat gemeente waar ze zich willen vestigen daar voor openstaat.

In de gemeente Veendam is er geïnformeerd naar de mogelijkheden. Er is zelfs een serieus verzoek dat wordt besproken. De gemeente geeft aan dat ze het belangrijk vinden dat het produceren van wiet op een veilige manier kan plaatsvinden en dat het past binnen het bestemmingsplan die de gemeente heeft opgesteld. ”De aanvraag moet ook voldoen aan de eisen in het kader van openbare orde en de landelijke richtlijnen, waaronder een vergunning van de rijksoverheid.”

De gemeente Stadskanaal zit niet te wachten op een fabriek. Dat geeft de gemeente aan. Ze schiet de vraag op voorhand al af. Bert Viel, gemeentewoordvoerder van de gemeente Stadskanaal: ‘Wij zijn als gemeente niet geselecteerd als één van de proefkonijnen voor de wietproef, dus wij doen niet mee’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal