Direct naar de inhoud.

Pretletters augustus 2020, aflevering 105

  • door:
  • op:
Romke Mebius in Pretletters

RTV1 – Romke Mebius was jarenlang huisarts in Hoogkerk. Zijn oogaandoening kwam sluipender wijze aan het licht. Deze erfelijke Ziekte van Best hinderde hem nog niet tijdens zijn werkzame leven. Hij was al in de zeventig toen hij plotseling niets meer zag in een tunnel. Vanaf dat moment heeft hij geen auto meer gereden. Achteraf gezien moeten ook zijn voorouders last hebben gehad van deze erfelijke oogaandoening. Meerdere familieleden hebben het en bij zijn kinderen openbaart het zich ook. Romke was een huisarts met hart en liefde en werd zeer gewaardeerd. Zijn innemende persoonlijkheid kwam ook goed van pas bij het oprichten van het Macula Café in Groningen.

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht: Uitzending woensdag 5 augustus om 21 uur op RTV1 radio.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal