Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Slechts om een deel van azc Musselkanaal staan hekken, ‘bewoners stonden buiten te roken’

Achterkant van het AZC zonder hekken
F: RTV Noord

MUSSELKANAAL – Alleen aan de voorkant van het asielzoekerscentrum in Musselkanaal zijn hekken geplaatst. In het centrum wonen sinds zaterdag asielzoekers, die besmet of mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Doordat de hekken aan de achterkant missen, konden bewoners zaterdagavond naar buiten, zegt waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt.

Van Mastrigt spreekt van ‘een vergissing’. ‘Toen ik het hoorde heb ik onmiddellijk contact opgenomen met het COA. Maandagochtend worden meer hekken geplaatst.’

Mensen stonden te roken

‘Zaterdagavond stonden mensen aan de achterkant van het pand te roken’, zegt de burgemeester. ‘Dat kan niet de bedoeling zijn. Rondom het hele pand moeten hekken staan.’ Dat er hekken om het pand staan, is een eis van de gemeente Stadskanaal. Het doel ervan is dat bewoners die niet in isolatie zitten, zo nu en dan een luchtje kunnen scheppen. ‘Vooral voor kinderen is dat belangrijk’, zegt burgemeester Van Mastrigt.

Mensen gaan alleen naar buiten met de mensen met wie zij de hele dag samenleven. Bewoners uit verschillende gezinsverbanden zien elkaar niet om de kans dat iemand besmet raakt zo klein mogelijk te houden. De hekken staan er ook om ervoor te zorgen dat inwoners van Musselkanaal het terrein niet op kunnen.

De voorkant van het AZC met hekken
F: RTV Noord

Zondagsrust

De hekken worden pas op maandag geplaatst in verband met de zondagsrust. ‘Die is voor veel mensen in Musselkanaal belangrijk. We willen niet dat er op zondag vrachtwagens met hekken door het dorp rijden’, zegt de burgemeester. Het COA laat weten ’te kijken wat er verder aan hekwerk nodig is. Uitgangspunt is en blijft dat men niet van de locatie af kan’, zegt een woordvoerder.

17 dagen

De asielzoekers die tijdelijk in Musselkanaal wonen, blijven er maximaal 17 dagen. Daarna wordt het centrum gereinigd en wordt het gebruikt als regulier asielzoekerscentrum.

 

 

 

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

3 Reacties op “Slechts om een deel van azc Musselkanaal staan hekken, ‘bewoners stonden buiten te roken’

  1. Gaat dus direct al mis.
    Nergens over nagedacht. Je denkt dat het serieus en professioneel en met de grootste voorzichtigheid wordt geregeld want zo streng wordt er gehandhaafd in Nederland waardoor menig ondernemer bijna ten onder gaat in dit land. Maar als de overheid z’n eigen zaakjes moet regelen dan blijkt opeens dat ze te beroerd zijn om hun verantwoording te nemen en alert te zijn.. De verantwoordelijke ambtenaren die deze verhuizing in de gaten moesten houden hebben niet opgelet. Jammer van de nieuwe burgemeester en haar rampwethouder Brongers die zolang ze nu al wethouder is van de gemeente Stadskanaal geen enkel initiatief vertoont om haar werk een keer serieus te nemen.

  2. Zullen we ook gelijk maar een twijfel bij die maximaal 17 dagen zetten. Dat geloofd toch geen hond.

  3. Alsof B&W van Stadskanaal hierover iets in de melk te brokkelen hebben…
    COA trekt zich er weinig van aan en doet waar ze zelf zin in heeft!
    En dan hebben we van die lokale schapen die zich “vertegenwoordigers van het dorp” noemen die zich een oor aan laten naaien en hier ook nog een goed gevoel aan over zeggen te houden..!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.