Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

70-jarige Weekmarkt Stadskanaal pakt uit

Archieffoto: weekmarkt in Stadskanaal – (F: J. Westerhof – RTV1)

STADSKANAAL – De weekmarkt in Stadskanaal bestaat in september 2020 zeventig jaar. Meer dan twintig kramen vullen iedere zaterdag van 8:00 uur tot 17:00 uur het winkelgebied aan de Navolaan en de Europalaan. De markt heeft een grote regionale functie, en trekt naast mensen uit de Kanaalstreek, ook klanten uit de verre regio.

Diversiteit

Wat opvalt aan deze markt is de diversiteit in de aangeboden waar. Verse producten zoals groente en fruit, brood, kaas, bloemen, vis, noten, olijven, kruiden, gevogelte en vlees. Maar ook werkschoeisel, emmers en kuipen, sieraden en hobbymaterialen worden verkocht door enthousiaste marktkooplieden. Daarnaast is er nog een breed aanbod aan snacks zoals loempia’s, friet en kebab.

Diverse verhuizingen

In de beginjaren was de vaste plek van de markt aan de Stationslaan. In de jaren daarna verhuisde de markt verschillende keren, van het Europaplein naar de huidige plek aan de Navolaan en Europalaan.
De gemeente is momenteel nog volop met de werkzaamheden rondom de Centrumvernieuwing bezig. Daarmee krijgt het centrum een meer vriendelijke en functionele uitstraling. De marktkooplieden hopen dat dit samen met de gezelligheid van de wekelijkse markt, bijdraagt tot een nog aantrekkelijker centrum van Stadskanaal. Vol goede moed gaan de ondernemers van de markt door naar het volgende jubileum, en heten zij u elke zaterdag van harte welkom! Als onderdeel van het jubileum worden er op de facebookpagina van Weekmarkt Stadskanaal korte interviews gepubliceerd met de marktkooplui, en is er een promotiefilm gemaakt van de markt. Natuurlijk kan een speciale actie in deze maand ook niet ontbreken.

Tegoedbon

Wanneer u in de maand september iets koopt op de markt, kunt u uw naam en telefoonnummer achterlaten bij één van de deelnemende kramen. In oktober worden er maar liefst zeven winnaars uitgeloot, de elk een tegoedbon van € 70 ontvangen, vrij te besteden op de Weekmarkt Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.